Skončil sa deviaty ročník výstavy Mladý remeselník

14.11.2003 Celý región

Prezentáciou zručností a schopností žiakov 26 učilíšť a združených stredných škôl (ZSŠ)z Prešovského a Košického kraja bol v poradí 9. ročník výstavy Mladý r...
Prezentáciou zručností a schopností žiakov 26 učilíšť a združených stredných škôl (ZSŠ)z Prešovského a Košického kraja bol v poradí 9. ročník výstavy Mladý remeselník 2003. Jeho trojdňový program s mnohými sprievodnými akciami skončil 13. novembra v Strednom odbornom učilišti (SO) stavebnom v Prešove, ktoré je už tradičným organizátorom podujatia.

Na výstave vyhodnotili tri najkrajšie aranžované stánky, a to SOU stavebné z Košíc, SOU lesnícke z Bijacoviec a ZSŠ služieb z Prešova. Z vystavených produktov učňov vybrali aj TOP výrobky. Z dreva a kovu sa tento titul ušiel rohovému počítačovému stolíku zo ZSŠ poľnohospodárskej v Bardejove a v kategórii textil a odevy ručnej tkanej tapisérii zo ZSŠ odevnej a textilnej v Košiciach. Súčasťou výstavy bola súťaž dvojčlenných družstiev učebného odboru tesár v zhovení krmelca pre lesnú zver. Najviac sa porote páčilo dielo družstva hostiteľského SOU.
Riaditeľ SOU stavebného v Prešove Štefan Cmar vyjadril veľkú spokojnosť s priebehom podujatia, ktoré sa už stáva neodmysliteľnou súčasťou vzdelávacieho procesu v SOU na východnom Slovensku. Je dokonca jediným svojho druhu v celej SR a počet účastníkov stále rastie. Prítomní pedagógovia a riadiaci pracovníci si vymieňali názory na fungovanie vystavujúcich škôl, ktoré sú v prevažnej miere zriadené samosprávnym krajmi. Cmar konštatoval, že ich čaká ďalšia podstatne náročnejšia etapa transformácie. \"Nebudeme sa brániť postupnému zavádzaniu širokoprofilových študijných a učebných odborov, aby ich absolventi mali lepšie uplatnenie v praxi, \" konštatoval.
Výstava bola prístupná aj verejnosti, a tak viacerí ľudia si mohli lacno nakúpiť výrobky najmä z dreva a z kovu.

(jj)
 

Vyberte región